Op naar

Zaterdag 18 september ging de negende triatlon richting Noord Holland, met de marathon op Texel. De campings en de overvaart waren vooraf geregeld, het team was compleet, Han had een fietsmaatje in Robbert van de Graaf en op Texel wachtte hem een delegatie van lopers op.

Start weer in het donker

De start van het zwemonderdeel was weer bij Albèrt omdat er in de Woerdense singel gezwommen zou worden. Clubgenoot Boris Kock zwom mee en had voor de gelegenheid een goed verlichte boei achter zich aan die het navigeren in het water makkelijker maakte. Het najaar is begonnen dus de ochtenden zijn weer donker. 

Zwemmen gaat er niet minder door. Na iets meer dan een uur en een kwartier waren ze weer op de wisselplek bij Albèrt. Daar stond Robbert klaar met z’n racefiets en was het team klaar voor de tocht met de ABS bus en de camper.

De fietstocht van 180 km voerde naar Den Helder. Helaas was het deze editie niet mogelijk om een samenkomst te organiseren met de kinderen en hun framerunners. Wel kreeg Han van beide Noord Hollandse verenigingen een hartelijke gelukwens in zijn poging geld in te zamelen voor de aanschaf van het voor hen zo belangrijke loophulpmiddel: de framerunner.

Wissel bij KNRM Den Helder

In Den Helder werden Robbert en Han enthousiast ontvangen bij de KNRM direct naast de veerboot. Han kon zich er omkleden en klaar maken voor het volgende onderdeel, de marathon op Texel. Na de oversteek trof Han in Den Hoorn zijn begeleiders, familie en medelopers in Den Hoorn. We hadden overigens een prachtige dag qua weer. Het leek wel zomers en dat maakt het aankomen op het eiland alsof je op vakantie bent. Heerlijk gevoel!

De tocht van 42,2 km, met een prachtige route door het bos via de winkelstraat in de De Koog door de duinen richting de vuurtoren op het noordelijke puntje van Texel. Hier werd na een klimmetje en rondje om de toren de marathon voortgezet richting in Den Burg.

De man met de hamer

Twee momenten van kort verval tekende de lange dag maar na zich even terug te trekken zette hij de pas er weer in en is Han onder aanmoedigingen van dinerend publiek in het centrum van Den Burg gefinisht met een zeer voldaan gevoel.

Een editie die zich weer kenmerkte door fraaie fiets en loop routes, enthousiaste begeleiding en een zeer gedreven Han.

Overnachten in Den Burg

Op naar de camping, waar we met z’n allen genoten van de heerlijke maaltijd die Aafke thuis grotendeels al had voorbereid.

Nog drie provincies staan er op de lijst van 12, Friesland, Overijssel en Utrecht we komen eraan. Op naar de finale op 12-12-21!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.