Het hoog(s)te punt in Groningen

Op 2 januari 2020 vond de allereerste editie van TwaalfTwintig in de provincie Groningen plaats. Een eerste editie die enorm veel indruk maakte.

In de editite van 2021 werd duidelijk waarom Han zich inzet voor de mogelijkheid tot aanschaf van frames door verenigingen. Verenigingen en de sporters zijn nu nog afhankelijk van geleende frames. Met het geld dat wordt gedoneerd via geef.nl hopen we dat er in de toekomst voor verenigingen de mogelijkheid is om een aanvraag via de stichting het Gehandicapte Kind te kunnen doen voor de aanschaf van eigen frames.

Ontbijt van sponsor Jumbo Langerak Woerden

Bij de zwemstart waren er deze editie gezellig veel supporters aanwezig om Han vanaf de kant maar ook in en op het water te steunen. Er werd door een aantal clubgenoten meegezwommen, gesupt en gewandeld.

Na het zwemmen was er een uitgebreide ontbijttafel die gesponsord werd door Jumbo Langerak uit Woerden. Voor een kleine bijdrage aan het goede doel hebben de aanwezigen daar met volle teugen van genoten.

De wissel van het zwemmen naar het fietsen verliep voorspoedig en onder flink veel aanmoedigingen ging Han samen met 3 mede fietsers op weg naar de voor Han zo bekende provincie Groningen.

Ontmoeting met Ome Jan

De wind kwam vanuit het Noorden dus er moest hard worden gewerkt om de dit keer 180 km lange fietsroute naar Marum te volbrengen. Helaas misten de fietsers de samenkomst met ome Jan, Han zijn oom en zijn oude sportleraar. Het team heeft Jan opgepikt en hen nog wel kunnen samenbrengen bij de wissel naar het lopen.

Onder toeziend oog en aanmoedigingen van een enthousiaste bewoonster van Marum vervolgde Han na zijn uitleg over NSGK en TwaalfTwintig te hebben gegeven, zijn weg. De marathon lopen naar de stad Groningen.

Framerunners

De route is tijdens het lopen nog wat aangepast om te zorgen dat Han op tijd zou aankomen bij de Atletiekvereniging voor zijn samenkomst met de 4 jeugdige framerunners en hun trainsters. In 2020 liep Han nog met framerunners uit de provincie Drenthe omdat er bij de Groningse atletiekvereniging nog geen framerunners afdeling was. Inmiddels is er een start gemaakt met een eigen jeugd framerunner afdeling en gaan er vanaf september 6 jongelingen enthousiast wekelijks samen trainen. 

De kinderen die Han op stonden te wachten waren in afwachting van de frames die ze geleend hadden, dat liep helaas anders dan verwacht. Han heeft daardoor wel extra gelegenheid gehad om te praten met de kinderen en ouders en aansluitend op de foto te gaan met deze kanjers.

Het hoog(s)tepunt van de dag

Vanaf de atletiekbaan was het nog een relatief korte afstand tot de bijzondere finishplek, de Martinitoren in het centrum van Grunn. Onderaan de Martinitoren werd Han samen met atleten die met hem meeliepen opgewacht door de gids. Deze stelde hen in de gelegenheid om te gaan finishen op de meest bijzondere finishplek tot nu toe. Boven in de top van de toren.

Han ging voorop en alle treden van de Martinitoren werden als besluit van de marathon bina met gemak genomen. Trots en vol genot uitkijkend over Groningen werd deze 8ste editie van TwaalfTwintig afgesloten. Er gaat nog steeds niets boven Grunn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.