TwaalfTwintig

TwaalfTwintig is de naam van het project waaraan Han Poppema in januari 2020 begon en die naam houden we bij de herstart in 2021 aan.

12 triathlons in 12 maanden in 12 provincies

Na de derde triathlon in 2020, die Han in Gelderland had volbracht, is het project na overleg binnen het team stilgelegd in verband met COVID-19. 

In 2021 pakt Han het weer op en begint hij ‘gewoon’ weer bij het begin: Triathlon 1 van 12. Het goede doel, inzamelen van zoveel mogelijk geld voor de aanschaf van Racerunners waar gehandicapte kinderen mee kunnen hardlopen, blijft de grote drijfveer voor Han.

Ondanks dat het virus nog niet onder controle is hebben we met het vaste team besloten er toch aan te beginnen. Het uitzicht op een vaccin en de minimale bezetting van het team geeft ons het gevoel dat Han in 2021 de twaalf triathlons kan gaan volbrengen.

Vanuit  Groene Hart

Het concept is iets anders dan bij de start in 2020. De 12 provincies van Nederland worden telkens het einddoel van een triathlon die start in het Groene Hart. Han vangt elke triathlon in 2021 telkens aan vanuit Woerden.

In of rond Woerden zwemt hij alle 12 de keren 3,8 km in de prachtige Singel, de Grecht, de Cattenbroekerplas of misschien zelfs wel vanuit Linschoten richting Woerden. Het Groene Hart staat in 2021 centraal bij TwaalfTwintig.

De finish van elke triathlon zal dan in een van de twaalf provincies zijn. Voor de eerste Triathlon is gekozen te finishen in Almere, per slot van rekening dé triathlon stad van Nederland. De provincie Flevoland bijt dus het spits af. Binnenkort zie je een voorlopige planning op twaalftwintig.nl.

Stichting het Gehandicapte Kind

Han zijn hart ligt bij de steun die hij heeft toegezegd aan de stichting het Gehandicapte Kind en dan in het bijzonder Racerunning Nederland. Doneren kan, vanaf nu via de website geef.nl, je vindt op de TwaalfTwintig website ook een link.

Wil je doneren en een blijvende herinnering aan TwaalfTwintig houden? Dat kan ook!

Je hebt voor slechts € 15,00 een unieke 1220 Arena badmuts en daarnaast is er nu ook een prachtig 1220 dry-fit sportshirt dat je voor slechts € 15,00 kan kopen bij Sporthuis in Woerden.

TwaalfTwintig crew

Het is al gezegd, omwille van COVID-19 gaan we met een klein team op pad. We stellen het team graag aan je voor; Han Poppema (de atleet), hij zal 12 keer de drie onderdelen, 3,8 km zwemmen, 180,2 km wielrennen en 42,195 km hardlopen volbrengen, Jan en Co (de boezemvrienden) gaan hem weer fysiek en mentaal steunen tijdens het fiets en looponderdeel, Team Martin Oostveen Hoveniers (die kunnen een stukkie fietsen) is weer benaderd voor steun tijdens de 180 km op de fiets en Olaf en Mariël (de verzorging) die de volgauto van ABS Autoherstel gaan besturen en tot slot Jorèn en Erik (behind de Ziens) de filmmakers, creatieve en ondersteunende krachten achter het project TwaalfTwintig.

Hart onder de riem

Weer of geen weer, Han gaat elke maand een hele triathlon doen.

Te koud om te zwemmen, nooit!
Te nat om te fietsen? Nee hoor!
Te veel wind om te lopen? Laat maar waaien!

De momenten dat er vrienden of bekenden opduiken langs het fietsparcours, iemand aansluit en een stuk mee loopt in die lastige laatste meters of dat er bij de finish een warm onthaal is daar kijkt Han naar uit.

Wil je Han steunen, bijstaan en aanmoedigen. Kom gerust kijken, zwem mee, fiets mee of loop mee, maar respecteer COVID-19 regelgeving. Veiligheid en gezondheid van ons allemaal staan boven alles!

Heb je vragen, suggesties of wil je het project ondersteunen dan kan je een bericht achter laten op mail@TwaalfTwinitg.nl. We brengen je dan met de juiste persoon in contact.

Team TwaalfTwintig

Han, Jorèn en Erik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.