Op 2 januari deed Han de eerste van twaalf hele triathlons die hij zichzelf dit jaar als doel had gesteld. Erik en Joren waren al in november 2019 op de hoogte van Han zijn plannen en bedachten TwaalfTwintig om deze geweldige uitdaging in beeld te brengen. Samen met Han vormden we het team dat een jaar lang elke maand een eigen hele triathlon op touw zou zetten. Elke triathlon weer in een andere provincie.

Han was en is nog altijd 100% fit en had inmiddels triathlon #04 op 4 april gedaan. Zij het niet dat Corona het land en de rest van de wereld toen al in haar greep had. Door de beperkende maatregelen van de Nederlandse overheid was al snel duidelijk dat we de triathlon van 4 april zouden gaan verzetten. 

Wij vroegen ons inmiddels af of het maatschappelijk verantwoord zou zijn om vast te houden aan ons plan om elke maand een hele triathlon te doen, terwijl Nederland gebukt gaat onder een crisis. Veel scenario’s gingen over en weer. Han kon bijvoorbeeld eind april nummer 4 doen en dan eerder in juni al nummer 5 om zo weer op het tijdschema te komen van de laatste triathlon op 12 december 2020.

Ons, Erik en Jorèn, bekroop echter het gevoel dat ondanks dat Han zich goed voelt TwaalfTwintig bij hervatting heel anders zal verlopen als dat we in gedachten hebben. TwaalfTwintig zou op de achtergrond kunnen raken door de maatregelen en de enorme impact die Corona heeft op het dagelijks leven. Nu, maar ook zeker nog in de komende maanden.

Als maatregelen versoepelen betekent dat naar ons gevoel zeker niet dat alles ineens weer bij het oude zal zijn. Er zit voor Han veel tijd in het plannen, herstellen na een triathlon en op peil houden van de conditite. Voor Erik en Jorèn is het een behoorlijke klus om alles te plannen en faciliteren voorafgaand aan en tijdens elke triathlon. Ook de film die we van Han zijn onderneming gedurende het hele jaar opnemen kan in het gedrang komen. Het is voor het bedrijf van Erik de komende tijd een onwennige en onzekere periode. Onzekerheid voert op het moment de boventoon.

Wij hebben daarom op donderdag 16 april een email aan Han gestuurd met een overweging voor Twaalftwintig. Hieronder lees je de strekking van de overweging kort samengevat.

We willen je iets in overweging geven. Dit jaar zal zonder twijfel anders lopen dan andere jaren. Het moment dat we weer volop bewegingsvrijheid krijgen van de overheid laat nog wel even op zich wachten is ons vermoeden. Tevens zijn we er niet erg gerust op en voelen ons er niet fijn bij om het weer op te pakken na opheffing extreme Corona maatregelen. Op het moment dat e.e.a versoepeld zal worden is er veel nog ontregeld en zullen organisaties en mensen de draad heel voorzichtig aan oppakken.

De situatie is voor het goede doel dat je omarmt hebt helemaal ongunstig. Donaties zullen niet snel op gang komen en naar verwachting zelfs eerder naar andere doelen gaan. De aandacht vasthouden of eigenlijk weer vestigen op TwaalfTwintig zal niet makkelijk zijn.

We willen de film/docu niet laten schieten maar zullen Punch Creative voorrang  geven om inkomen te genereren dit najaar. Qua organisatie zal het Jorèn en mijzelf zwaarder komen te staan als triathlons dichter op elkaar komen. Het vraagt best wel wat van ons allemaal en dat zet je beter en mooier neer zonder de ‘druk’.

Dit komt ongetwijfeld hard binnen, denk er rustig over na. We horen je wel.

Naar aanleiding van onze email hebben we op zaterdag 18 april met Han gesproken en na goede afwegingen samen het besluit genomen om TwaalfTwintig uit te stellen tot 2021. Dit onafhankelijk wat er op 21 april door de overheid aan maatregelen wordt afgekondigd. 

Teleurstelling en gerustheid wisselen elkaar op het moment nog af, maar we zijn er van overtuigd dat we als team een goede beslissing hebben genomen. Over de details gaan we de komende periode nadenken. Han is en blijft fit en zal zeker door ons gevolgd blijven worden met de camera.

Iedereen die tot nu toe een bijdrage heeft geleverd willen we heel erg bedanken voor de steun. We trekken het door naar volgend jaar en hopen dat jullie dan weer van de partij zullen zijn. Gesponsorde gelden en items nemen we graag mee naar volgend jaar. Het goede doel blijven we omarmen en gaan daar in 2021 samen met de Racerunners hopelijk weer mooie afsluitingen van de komende triathlons beleven en donaties voor binnen halen.

We duiken vast en zeker in de nog te bezoeken provincies op om te verkennen zodra we die vrijheid weer krijgen en ons er goed bij voelen.

We hopen op jullie begrip en houden jullie zeker op de hoogte via de website www.twaalftwintig.nl en social media.

2 reacties op “TwaalfTwintig to be continued”

moedig en moeilijk besluit maar waarschijnlijk een goed besluit. Wachten op betere tijden. Wij zijn 30 april weer thuis gekomen na een reis van 16 1/2 uur en erg moe maar het is in Spanje een stuk strenger en weet niet of het dit jaar nog goed wordt. Nu 2 weken thuis quarantaine en dan weer verder zien met de dokter en voor mij manuele therapie. Groet Henk en Greet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.